Meedenken met HBVV over zelf aangebrachte veranderingen

Een weergave van de bijeenkomst op 16 april 2024

Ben je huurder van Volksbelang? Dan kun je op een aantal momenten meedenken en meedoen over huurderszaken in beleidsvoorstellen van Volksbelang. Op dinsdag 16 april 2024 heeft de HBVV een avond georganiseerd waarbij leden van de HBVV mee konden denken over het nieuwe Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) beleid van Volksbelang. De HBVV is om advies gevraagd en tijdens deze avond kunnen leden helpen inhoud te geven aan het advies.

Het ZAV beleid raakt het belang van de huurder direct, want veel huurders hebben zelf een aanpassing aan hun woning gedaan. Een overkapping, een schuur, een buitenkraan of zelfs een eigen keuken. Het zijn allemaal veranderingen die voor jou als huurder het wonen prettig maken. In het beleid gaat het om wat je zelf aan jouw woning mag veranderen, waar je toestemming van Volksbelang voor nodig hebt en wat je niet mag aanpassen.

Het was fijn dat een groot aantal leden tijdens deze bijeenkomst kritisch meedacht. Er was een goede discussie over het nieuwe ZAV beleid, er waren vragen gesteld, aanpassingen voorgesteld en toevoegingen gesuggereerd.

Een belangrijk onderwerp is hoe er wordt omgegaan met de verandering wanneer een huurder vertrekt uit de woning. Wat mag achter blijven, wat mag worden overgenomen door de nieuwe huurder en wat moet worden teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Ook ging het gesprek vaak over het ontbreken van schriftelijke toestemming voor een verandering. Voor oude veranderingen is vaak alleen mondelinge toestemming gegeven.

Alle aanvullingen werden verwerkt in het advies dat HBVV aan Volksbelang gaf. Op deze manier is het niet alleen het advies van de HBVV, maar ook van de huurders van Volksbelang. Belangrijk, want jij als huurder hebt zo invloed op huurderszaken in het beleid van Volksbelang.

Wil jij ook meedenken over beleid bij een volgende advies aanvraag van Volksbelang? Meld je aan bij het bestuur van HBVV of word lid van HBVV en denk en doe mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *