LINK: https://residence-oostende-helmond.jouwweb.nl/

Project: “Residence Oostende” Gemeente: Helmond

Opdrachtgever Woning bouwvereniging Volksbelang te Helmond

Architect: Architecten en Ingenieursbureau Van den Bosch & van den Heuvel In 2000 bouwden zij o.a. dit appartementencomplex voor Woningbouwvereniging Volksbelang te Helmond. Het gebouw bevindt zich aan de rand van de binnenstad op de hoek Oostende / Bindersestraat . Het centrum met al z’n voorzieningen ligt op loopafstand. 

Het project bestond uit het bouwen van 31 appartementen met parkeerkelder waarin eveneens bergingen voor de bewoners zijn opgenomen. Het geheel is vanuit het ontwerp reeds geschikt gemaakt voor het gebruik door senioren en minder validen, de drie kamer appartementen zijn voorzien van op maat gemaakte toegangs- en gebruiksvoorzieningen, zorgtelefoon en video met intercom. Het gebouw is op te delen in een hoofdgebouw met 28 appartementen, een centrale toegangsruimte en 3 appartementen gelegen aan de Bindersestraat .

Onder het gebouw bevindt zich de parkeerkelder welke via de achterzijde bereikbaar is voor de bewoners. Het gebouw met terreininrichting is geheel voorzien van een op maat gemaakte toegangsconfiguratie waardoor de veiligheid in en om het gebouw gewaarborgd is. Ook bij dit project kenmerkte de bouwfase zich door geringe afmetingen van het bouwterrein waardoor wij creatief om moesten gaan met de beschikbare ruimte en planning.